HÅRFÖRLÄNGNING

Hair extension

Metoder, skötsel, Tips & Råd

Vi har alla olika anlag för tjocklek på hår och på våra hårstrån, av den anledningen kan det även bara bra att välja löshår som passar din hårstrucktur. En del gillar tejp för att fästena inte känns och knappt syns. med keratin sitter håret länge och fästena känns mer men blir en vanesak.

 

Tejp är en skonsammare metod som funnits länge men blivit mer populär dom senaste åren. Själva tejpfästet är 4 cm x 1 cm sen längden på löshåret finns allt från 35-60 cm. Sitter olika från person till person men från 6-12 veckor.

 

Hårförtjocning med tejp funkar utmärkt, en fördel är att fästena är bredare (4 cm) och då täcker väldigt snyggt och diskret.

En hårförtjockning är ca 40 - 60 gram.

 

Keratin slingor troligen en av det vanligaste metoderna att göra hårförlängning med. Keratinfästen kallas även nailhair för att fästet som håret sitter i ser ut son just en nagel, man lägger en slinga från ditt hår i nagel/limfästet och smälter sedan fast håret med en speciell värmetång. Hårförlängningen sitter länge och det är just denna metods fördel. Håret kan sitta i flera månader.

Det viktigaste med keratin är att när fästena växt mycket så ska man vara extra försiktigt med borstningen annars slits håret av. Även denna metod sitter individuellt då vi har olika hårkvalitet och förutsättningar.

 

En viktig sak att tänka på är att ju kortare hår du har desto mer hårfästen krävs.

 

CB kommer jobba med tejp & keratin hårförlängning. Hår beställs hem efter kundens förfrågan så tänk på att boka hår och förlängning i tid.

Tänk på skötseln för ditt löshår gör att du har det mycket länge!

 

Du har nu i ditt hår fått isatt ett äkta REMY hår vilket betyder att hårstråna är rättvända, löshårets rötter ska vara uppåt precis så som vårt eget hår.

 

Då din extension inte har någon näringskälla som ditt eget hår har behöver din extension mycket näring som du ger genom bra schampo, balsam inpackningar och oljor. Om inte detta sköts så kommer inte ditt löshår att upprätthålla sin höga standard.

 

Vi rekommenderar inte att köpa "vanligt" schampo, balsam eller stylingprodukter i mataffär eller från andra billiga märken av den anledning att dessa produkter oftast innehåller uttorkande ingredienser och det är just det ditt löshår inte behöver utan det behöver mycket fukt, annars börjar det snabbt att bli trassligt. Mer om detta står nedan.

Att lägga mycket pengar på en hårförlängning och sedan köpa billiga hårprodukter kan tyvärr skälpa mer än att göra nytta.

 

Tänk på att efter isatt hår, tvätta inte håret på 48-72 timmar då det är viktigt att limmet på tejpen hinner härda ordentlig.

Fukt

 

Använd mandel eller cocosolja på ditt löshår 2-3 ggr i veckan för att hålla håret mjukt och slippa frizz.

Detta ska dock inte användas i hårrötterna där fästena sitter!

 

Att göra hårinpackningar med jämna mellanrum hjälper ditt hår att hålla fukten och fortsätta vara fint, ger en längre hållbarhet.

 

Undvik schampoo och balsam som innehåller Sulfat, protein och andra starka kemikalier detta suger ur fukten ur hårförlängningen och ger ett torrt och trassligt hår. Inga detox schampon då detta tar bort pigment i håret och kan missfärga samt att det torkar ut löshåret.

Tvättning av Hårförlängning

 

Tvätta inte din hårförlängning inom 48-72 timmar efter nyinsatt hår.

Tvätta håret 2-3 ggr i veckan.

 

Man borstar håret innan man tvättar sitt hår, annars finns risk att det är svårt att reda upp håret när det er fuktigt och då sliter man mer i håret och fästna kan följa med i borsten.

 

Massera försiktigt in schampoo i håret, använde en mild balsam i håret utom i hårbotten.

 

Se till att ditt hår är ordentligt rent innan du använder balsamet.

 

Använd dina fingrar och separera eventuellt trassel, vid tape extension så blås gärna håret med fön i hårbotten försiktigt. detta leder till att fästena inte börjar glida ur ditt hår. Använd en tangler för att reda ut håret.

Borstning

 

Håret ska alltid borstas från hårets slut och uppåt så att din hårförlängning inte utsätts för onödiga slitningar så fästena lossnar.

 

Borsta håret morgon och kväll, använd en tangler och fläta sedan ditt hår.

 

En ordentlig borste som kommer åt och inte sliter i håret är att rekommendera.

 

Borsta försiktigt och slit inte.

Styling & Färgning

 

Din hårförlängning är av äkta människohår och kan stylas och färgas men ditt löshår tappar snabbt sin fukt vid för mycket styling, plattång, lockar mm, värme torkar ut håret.

 

Ditt eget hår får fukt från dig men det får inte ditt löshår därför bör man tänka sig för så att håret inte tappar fukt och blir livlöst.

 

Vid styling ska man använda ett värmeskydd som sprayas/appliceras på innan styling ska utföras.

 

Färgning av hår utförs på egen risk då detta kan förstöra din hårförlförlängning & fuktinnehållet i ditt löshår kan försämras radikalt och detta gör håret torrt och sprött.

 

Doppa inte håret i klorerat vatten, se till att skydda håret med en lämplig badmössa.